Badgasten raken slaags over roken

ALPHEN AAN DEN RIJN, 24 AUG. Honderd vechtende badgasten zijn gistermiddag door vijfentwintig man politie uit elkaar gehaald bij zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn. De politie heeft vijf personen gearresteerd. Aanleiding voor de massale vechtpartij: een ruzie over het roken van een sigaret.

Een zwembadmedewerker verbood drie zwembadbezoekers te roken in het zwembad. het conflict dat toen onstond liep zo hoog op, dat de politie moest helpen bemiddelen. De bezoekers werden het zwembad uitgezet. De politie was nog maar net weg, of familieleden en kennissen van de zwembadmedewerker verzamelden zich op het parkeerterrein van het zwembad. Volgens de politie onstond er een knokpartij, waar steeds meer badgasten bij betrokken raakten. “De jongeren in het bad kleedden zich snel aan om mee te kunnen doen.”

De “grote overmacht” aan politiepersoneel, elf teams en twee hondenbegeleiders, was volgens de woordvoerder noodzakelijk om escalatie te voorkomen. De 39-jarige zwembadmedewerker is een van de vijf gearresteerden.

Zwembad De Hoorn was vanachtend niet bereikbaar voor commentaar.