Ahold komt met emissie van 4 mld

ROTTERDAM, 24 AUG. De detailhandelsketen Ahold gaat de komende maand voor 4 miljard gulden aan nieuwe aandelen uitgeven. De emissie moet de Amerikaanse overname Giant Food mogelijk maken. Dit heeft het bedrijf vanochtend gemeld. Ahold maakte in mei bekend Giant voor 5,4 miljard gulden over te willen nemen. Toen al was duidelijk dat een fors deel van dit bedrag via het uitgeven van aandelen zou worden betaald. Het aandeel Ahold leverde vanochtend meer dan twee gulden in tot 57,80.

Het bankensyndicaat dat de uitgifte van de aandelen Ahold verzorgt wordt geleid door de Amerikaanse bank Goldman Sachs en ABN Amro. De inschrijving loopt van 10 tot en met 24 september. Verdere details worden begin volgende maand bekendgemaakt, tegelijk met de halfjaarresultaten van het bedrijf.

Ahold maakte vanochtend ook bekend dat het concern overweegt een deel van de overname te financieren via de uitgifte van (achtergestelde) obligaties die later in aandelen kunnen worden omgezet.

Na de afronding van de overname van Giant Food zal Ahold in de Verenigde Staten beschikken over ruim duizend supermarkten met een totale omzet van 40 miljard gulden per jaar. Het werkgebied van Giant Food sluit aan bij de Ahold-ketens Stop & Shop, Tops Markets, Bi-Lo en Giant Food Stores.