Werknemers Hyundai akkoord

ULSAN, 22 AUG.De stakende werknemers van het Zuid-Koreaanse autoconcern Hyundai hebben ingestemd met een deel van de ontslagen die de directie heeft aangekondigd. Daarmee lijkt er een einde te kunnen komen aan het al wekenlang durende conflict, waarin een groot aantal werknemers het bedrijfsterrein van de autoproducent bezet houdt.

Helemaal opgelost zijn de problemen nog niet. De bonden vinden het ontslag van 250 à 300 werknemers wel genoeg om de onderneming uit de problemen te halen, terwijl de directie 460 man op straat wil zetten.

Een andere Zuid-Koreaanse autofabrikant, Kia Motors, wordt binnenkort overgenomen. Gisteren, de laatste dag waarop er een bod kon worden uitgebracht op het concern dat in surseance verkeert, waren er biedingen binnen van Ford, Samsung en Daewoo.