Vernieuwing van Bijlmer gaat door

AMSTERDAM, 22 AUG. De nieuwbouwplannen voor de G-buurt van de Amsterdamse Bijlmer kunnen na een vertraging van tien maanden toch doorgaan. Dat heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State besloten. De ingrijpende vernieuwing van de als onveilig bekend staande hoogbouw werd al enkele jaren geleden ingezet. De hoogbouw moest plaats maken voor laagbouw en ook het beruchte winkelcentrum Ganzenhoef moest tegen de grond. Er zou een heel nieuw winkelcentrum komen. Bewoners tekenden echter bezwaar aan bij de Raad van State. Die vernietigde oktober vorig jaar het bestemmingsplan Ganzenhoef. De schijn was gewekt dat er tijdens de inspraakprocedure geen sprake was van onpartijdige beoordeling. Wethouder D. Stadig was toen zowel voorzitter van een provinciale hoorcommissie als van de Stuurgroep Vernieuwing Bijlmermeer. (ANP)