UEFA praat met initiatiefnemers van Superliga

LONDEN, 22 AUG. Een delegatie van de Europese voetbalbond (UEFA) heeft gisteren in Genève voor de eerste keer gesproken met de initiatiefnemers van de Europese Superliga (EFL). Dat gebeurde op initiatief van het Londense bureau Media Partners, dat de plannen voor de nieuwe bekercompetitie ontwikkelt en uitvoert. Volgens een verklaring van het Engelse agentschap heeft een afvaardiging van de EFL in oprichting een “volledige en gedetailleerde” presentatie van de plannen kunnen geven. “De UEFA heeft ermee ingestemd onze voorstellen met de nationale lidstaten te bespreken”, aldus het persbericht. De UEFA wilde gisteravond geen commentaar geven.

De UEFA wil de revolutionaire plannen voor een Europese Superliga komende dinsdag aan de orde stellen bij een vergadering van de nieuwe commissie voor profvoetbal. Volgende week zaterdag bespreekt het hoofdbestuur tijdens een bijeenkomst in Monte Carlo zijn eigen hervormingsplannen over de huidige Europese bekercompetities. De UEFA wil met de vernieuwingen een overstap van een groot deel van de Europese topclubs naar de beoogde EFL voorkomen. (Reuters/ANP)