Tas Groep verkoopt aandelen voor beursgang

BAARN, 22 AUG.Automatiseerder Tas Groep uit Baarn gaat naar de beurs. Beleggers kunnen vanaf maandag inschrijven voor een emissieprijs die naar verwachting tussen de 12 en 15 gulden ligt. Dat heeft beursgangbegeleider ABN Amro gisteren bekendgemaakt. Het bedrijf verwacht op 1 september haar eerste notering te krijgen aan de AEX-Effectenbeurs.

In totaal zijn bijna 30 miljoen aandelen beschikbaar die goed zijn voor 30 procent van het aandelenkapitaal. Bij (te) grote belangstelling worden nog eens ruim 4 miljoen aandelen verkocht (de zogenoemde greenshoe). Uitoefening van die greenshoe lijkt waarschijnlijk. Bij beursintroducties van technologiefondsen eerder dit jaar was de belangstelling overweldigend.

Tas Groep behaalde over de eerste helft van 1998 een 25 procent hogere nettowinst van 15,1 miljoen gulden. De omzet klom van 54 miljoen gulden naar 80 miljoen gulden, terwijl het aantal medewerkers in de eerste maanden van het jaar groeide van bijna 900 tot ruim 1100. (ANP)