Selectie; Radio; Zondag

De andere wereld van zondagmiddag. Schrijver Willem van Toorn zoekt de schoonheid van de noordelijke landschappen zoals de Waddenkust, de Drentse Esdorpen, parken bij Groningse kastelen en Friese landgoederen. Radio 5, 13.08-15.00u.

Radio 1-journaal. Het PvdA-Tweede Kamerlid Judith Belinfante en voormalig directeur van het Joods Historisch Museum praten o.a. over de motieven om in de politiek te gaan, het grote stedenbeleid en het oorlogsdrama Srebrenica. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Discussie over het verdwijnen van het hoorspeluur bij de publieke omroep op Radio 4 met ingang van 1 september. Het debat met o.a. Marlies Cordia (Humanistische Omroep) en Radio 4-zendercoördinator Michel van Bergen Henegouwen, zal in het bijzonder gaan over de kosten van het hoorspel en de belangstelling van de luisteraar voor dit bijzondere genre. Radio 2, 16.02-18.00u.

Opslag. Hoorspel van Georges Perec in de vertaling van Frieda Pittoors met Peter Sonneveld, Hilde Smit, Bert Luppes, Elsie de Brauw en Raphael Troch. Perec behandelt in dit hoorspel de pogingen je superieuren te pakken te krijgen als het om salarisverhoging gaat. Hij heeft geen gebruik gemaakt van personages maar van een aantal stemmen waarmee het hoorspel tot een minimale taalmuziek wordt getransformeerd. Radio 4, 18.00-19.00u.

Formule 1. Aflevering in een radioserie over het gezin. Vandaag aandacht voor sleutelkinderen (sleutel om de nek en na school thuiskomen in een leeg huis omdat pa en ma werken), het verwennen van kinderen en waarom adoptiekinderen per se willen weten wie hun ouders zijn. Maandag, Radio 1, 14.02-16.00u.

Ophef en vertier. In het eerste uur acteur Willem Nijholt, in het tweede uur Jasperina de Jong. Maandag, 14.02-16.00u.

Boven het Dal. Herhaling van het gesprek met filosoof Cornelis Verhoeven die besloot geen priester te worden, en tot 1993 hoogleraar in de wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam was. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.