Selectie; Radio; Zaterdag

Tema. Portretten van drie Marokkaanse vrouwen van de lokale omroep Radio Karama in Bilthoven. Zij praten o.a. over hoofddoekjes, Nederlandse humor, positief denken en criminele jongeren. Radio 5, 14.02-15.00u.

De wereld van het Franse chanson. Vanmiddag aandacht voor het literaire chanson met tekst en muziek van Prévert, Aragon, Ferré en Beaudelaire. Radio 5, 15.02-16.00u.

Die Walküre. Opera van Wagner uitgevoerd door het koor en orkest van de Bayreuther Festspiele onder leiding van dirigent James Levine. Met o.a. tenor Poul Elming en de bassen Hans Sotin en John Tomlinson. Radio 4, 18.02-22.30u.

Volgspot-live. Marcel de Groot maakt op basis van het Volgspot-archief een keuze uit een aantal optredens waaronder de groep Sjako! en de groep De Nieuwe Snaar. Radio 2, 22.02-24.00u.

4 FM. Opnamen van The Afro Cuban All Stars van 7 juni tijdens het Dunya Festival in Rotterdam. Radio 4, 22.30-24.00u.

Easy listening. Michel Legrand met een eerbetoon aan Big Band-hits, John Williams soundtrack voor de nieuwe Spielberg film Saving Private Rayn en jazz-bassist Christian McBride in de muziek van Stevie Wonder, Sly Stone en Earth, Wind & Fire. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.