Nederlanders gewond bij Frans busongeluk

ROTTERDAM/THIONVILLE, 22 AUG. Bij een busongeluk op de autoweg tussen Luxemburg en Metz in het noordoosten van Frankrijk zijn gisteren twee van de 41 Nederlandse passagiers ernstig gewond geraakt. Elf anderen werden licht of in geringe mate verwond.

De dertien slachtoffers zijn opgenomen in drie ziekenhuizen in Metz en Thionville. Een hulploeg met onder anderen een arts en een verpleger van SOS International waren gisteravond onderweg om ter plekke assistentie te verlenen.

De Belgische bus, met een Belgische chauffeur, was gisterochtend omstreeks elf uur uit Eindhoven vertrokken voor een tiendaagse reis naar Spanje. De bus, die was gehuurd door Peter Langhout Reizen in Alphen aan den Rijn, had de Franse stad Macon gisteravond als eerste bestemming.

De chauffeur, die ongedeerd bleef, vertelde touroperator Peter Langhout gisteravond dat het ongeluk gebeurde toen een personenauto vanaf een invoegstrook de snelweg opreed. Langhout: “Deze auto slipte als gevolg van regen op het wegdek en kwam voor de bus. De buschauffeur probeerde de auto te ontwijken, reed tegen de vangrail en probeerde vervolgens de bus weer op de weg te krijgen. Daarbij kantelde het voertuig.” Er zou nog een tweede personenauto bij het ongeval zijn betrokken, maar hoe was gisteravond nog niet duidelijk.

Het ongeval gisteren is het tweede busongeluk in een maand tijd in Frankrijk waarbij Nederlanders betrokken zijn. Eind juli kwamen bij een busongeluk in Montélimar in Zuid-Frankrijk zeven mensen om het leven, onder wie drie Nederlandse vrouwen.