Duitse auto-industrie breekt alle records

Het ziet ernaar dat de auto-industrie in Duitsland met productie, export en omzet van personen- en bedrijfswagens dit jaar alle records breekt.

In eigen land zal de verkoop op het een na hoogste peil sinds de Duitse hereniging uitkomen, zo heeft Bernd Gottschalk, voorzitter van de in de VDA verenigde autoproducenten, gisteren gezegd.

Ook voor 1999 voorziet Gottschalk een grote vraag naar Duitse auto's. De export van personenwagens zal na twee recordjaren mogelijk wat afzwakken en de groei van de verkoop in het binnenland is sterk afhankelijk van politieke beslissingen. De roep om hogere benzineprijzen en snelheidsbeperkingen draagt bij tot de onzekerheid, aldus de VDA-voorzitter. Sinds eind 1996 zijn er in de Duitse auto-industrie 54.000 banen bijgekomen.