Buien

Volgens meteorologen eindigt de zomer op 31 augustus, maar de atmosfeer trekt zich daar weinig van aan. Dit jaar lijkt het wel of al op 21 augustus een punt achter de zomer werd gezet. In het hele land regende het gisteren langdurig en inmiddels is er met een matige tot krachtige noordwester koele en onstabiele lucht binnengestroomd. Hierin ontwikkelen zich gemakkelijk buien, soms met onweer en windstoten, die zich in het begin van de avond ook diep landinwaarts zullen manifesteren. Hoewel de zon ook af en toe schijnt, komt de temperatuur niet hoger dan 17 of 18 graden.

Morgen komt er even verbetering. De wind krimpt naar west tot zuidwest en luwt naar matig en de buiigheid wordt onderdrukt. Vooral de zuidwestelijke helft van het land houdt het zondagmiddag overwegend droog en bij zonnige perioden wordt het rond 19 graden. Het noordoosten houdt het iets koeler en bewolkter en daar valt nog steeds een enkele bui.

Maandag veroorzaakt een volgende storing bewolking en regen. Deze depressie trekt vlak ten noorden van de Wadden naar Zweden, alwaar hij dinsdag arriveert. Bij ons ruimt de wind dan naar noordwest en keert de koele lucht met opklaringen en buien terug.