Millennium Geschenk

WARMOND, 21 AUG. Een gezamenlijk geschenk van alle Nederlanders ter gelegenheid van het millennium. Dit is het ideaal van Platform Beeldvorming Nederland (PBN). De stichting bereidt een nationaal cadeau voor. Het zogenaamde Millenium Geschenk zal bestaan uit twee delen: een geïllustreerde publicatie en een selectie uit de 20ste-eeuwse literatuur.

PBN wil voorkomen dat elk bedrijf elk ieder hun eigen geschenk ter gelegenheid van de eeuwwisseling geven. De stichting ambieert het nationale geschenk om de beeldvorming van Nederland in het buitenland te ondersteunen.

De kosten van het Millennium Geschenk liggen tussen de 5 miljoen en 10 miljoen gulden. PBN is een onafhankelijke organisatie die niet steunt op overheidssubsidies. De stichting wil het bedrag bij elkaar krijgen door bedrijfssponsoring. (ANP)