Man (36) bekent brandstichting

LEEUWARDEN, 21 AUG. Een 36-jarige Leeuwarder heeft bekend de brand die maandag in een vleugel van asielzoekerscentrum de Bonkevaart in de Friese hoofdstad woedde, te hebben aangestoken. De man werd gisteren aangehouden en voorgeleid aan de rechter-commissaris. Volgens de directie van de Bonkevaart was de Joegoslavische man, die een oorlogstrauma had, verward.

Hij weigerde echter een psychische behandeling. Bij de brand, die begon in de kamer van de verdachte, raakten vier mensen licht gewond. Ook de verdachte zelf liep zware tweede- en derdegraads brandwonden op. Hij is opgenomen in het Penitentiair Ziekenhuis in Scheveningen en wordt verder verhoord. Op het dak van het centrum werd maandag een lege jerrycan aangetroffen. Zeventig bewoners van de door brand verwoeste vleugel zijn tijdelijk ondergebracht in vijf andere centra.