Grachtenfestival in Amsterdam

AMSTERDAM, 21 AUG. Met het varende concert 'Stemmen te water' is gisteravond in Amsterdam het vierdaagse Grachtenfestival begonnen. Bootjes met zingende koren voeren over de Amstel en de Prinsengracht.

In totaal zijn er tot en met zondag vijftig concerten met kamermuziek, deels in woonhuizen, in tuinen en op dakterrassen. Zaterdagavond om half negen is op dekschuiten in de Prinsengracht voor hotel Pulitzer bij de Westerkerk het traditionele Prinsengrachtconcert met het optreden van de gevierde jonge Argentijnse tenor José Cura. Net als het 's middags om vijf uur beginnende kinderconcert wordt het operaconcert van Cura en het Groot Omroepkoor deels rechtstreeks uitgezonden door de Avro-tv. Zondag om twaalf uur begint op de Amstel een parade van historische salonboten die door de Prinsengracht naar de Westermarkt vaart.