Doping Tour de France

De Italiaanse wielrenner Rodolfo Massi moet voorlopig in Frankrijk blijven. Hij is een van de hoofdverdachten in het onderzoek naar doping in het peloton. De renner werd op 29 juli gearresteerd tijdens de Tour de France. In zijn hotelkamer trof de politie verboden middelen aan. Massi zou doping hebben gebruikt en verhandeld.

Advocaat J. van Mierlo heeft gisteren hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de Franse justitie om TVM-arts Michailov nog langer in hechtenis te houden. De Rus zit sinds 23 juli vast op verdenking van de handel in verboden middelen. Justitie wil hem tot 7 september vasthouden. Die dag keert rechter-commissaris Madrolle terug van vakantie. Zij is belast met het dopingonderzoek rond de Nederlandse wielerploeg. Ploegleider Priem en verzorger Moors, beiden sinds vorige week op vrije voeten, moeten voorlopig ook in Frankrijk blijven. Zes renners van TVM zijn gisteren in Reims verhoord.