Borst

De Amerikaanse rapper-zanger-producer Wyclef Jean, lid van de populaire rapgroep The Fugees, ontkent dat hij Jesse Washington, de hoofdredacteur van het hip-hop-tijdschrift Blaze met een pistool zou hebben bedreigd. Eerder beweerde Washington dat een beschonken Jean hem een pistool op de borst had gezet, omdat zijn tijdschrift een negatieve recensie van een door Jean geproduceerde cd zou plaatsen.

“Ik zit in een vergaderzaal van de Hit Factory-studio's, diep in een lederen fauteuil”, schreef Washington. “Plotseling wordt een negen millimeter-pistool op me gericht, aan het uiteinde waarvan ik de miljoenen cd's verkopende artiest Wyclef zie staan, aangeschoten door wodka.”

Volgens Washington beweerde Wyclef dat de recensie was gebaseerd op een onvoltooide versie van de cd Can-I-Bus van Canibus. Washington besloot ten slotte de recensie niet te plaatsen, maar voegde hieraan toe dat dit besluit niets met Wyclefs bedreiging met een pistool had te maken.

Volgens Wyclef was er geen sprake van een pistool. “Wyclef trekt geen pistool”, zei hij tegenover een verslaggever van het tv-station MTV. “Mijn moeder belde me op en zei: 'Hé Clyf, ik weet dat je het niet deed.' Ik zei: 'Natuurlijk niet, mam, zo heb je me toch niet opgevoed?' ”