Selectie; Radio

Hier en nu Nieuwspoort. Hoogleraar Cees Fasseur en geestelijk vader van de Politiewet praat over zijn boek over koningin Wilhelmina en zijn kritiek op de veranderingen die het tweede paarse Kabinet in de Politiewet wil aanbrengen. Radio 1, 20.02-22.00u.

De avonden. De Nederlandicus A.L. Snijders beschrijft zijn uitzicht en historicus Jan Aarts vertelt over zijn dissertatie over de rechtshistoricus Bachofen waaraan hij al twintig jaar werkt. Ook een concert en portret van Nigel Ayers. Radio 5, 22.02-24.00u.

Schuim en as. O.a. gesprek met schrijfster Anne Provoost die maandag de Gouden Zoen ontvangt voor haar boek De roos en het zwijn en een portret van Wim T. Schippers. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.

VPRO aan de Amstel. Peter Flik, al jaren in de ban van Oost-Europa, trekt langs de Ostwall in Polen. Morgen, Radio 1, 15.02-16.00u.