Prijzen voor Schröder en Prins

AMSTERDAM, 20 AUG. De H.N. Werkmanprijs voor grafisch ontwerpers is dit jaar toegekend aan Rob Schröder. Hij ontvangt de prijs, die bestaat uit 15.000 gulden, voor zijn bijdrage aan het programma 'De Snelheid', een aflevering van het cultuurprogramma 'Laat op de avond na een korte wandeling' van de VPRO die op 1 juli 1998 werd uitgezonden.

De jury beschrijft Schröder als een ontwerper 'die altijd op zoek is naar discussie, experiment en betekenis'. Zijn aftasten van de grensgebieden tussen grafisch ontwerp en andere vakgebieden levert in samenwerking met de VPRO 'een nieuwe, bijzondere beleving van het TV-kijken' op.

De Albert van Dalsumprijs heeft het bestuur van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst toegekend aan de regisseuse Annemarie Prins voor haar voorstellingen 'Harmoniehof' en 'Waterlanders'. De jury roemt Prins' 'grensverleggende experimenten'.

De prijzen zullen, samen met nog 11 andere prijzen, op 5 november door de Amsterdamse burgemeester Patijn worden uitgereikt.