Grote winstgroei voor Dell

NEW YORK, 20 AUG. Het Amerikaanse computerconcern Dell heeft in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar (tot 2 augustus) een stijging van de nettowinst geboekt van 214 miljoen dollar tot 346 miljoen dollar. De omzet nam toe van 2,81 miljard dollar tot 4,33 miljard dollar. Over de eerste helft van het boekjaar steeg de winst van 412 miljoen dollar tot 650 miljoen dollar bij een omzetgroei van 5,4 miljard dollar tot 8,25 miljard dollar.

De resultaten van Dell steken zeer gunstig af bij concurrenten in de sector, die wordt getroffen door de crisis in Azië. Het bedrijf onderscheidt zich vooral door direct aan klanten te verkopen, waardoor distributeurs en detailhandel worden gepasseerd. De hoge winst leidde op de beurs van New York tot een koersstijging van het aandeel van meer dan acht procent. (AP)