Buitenlandse handel groeit minder hard

VOORBURG, 20 AUG. De buitenlandse handel van Nederland is in mei van dit jaar minder hard gegroeid dan begin dit jaar, mede door de economische crisis in Azië. In april was dat ook al het geval, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In mei is voor een waarde van 30 miljard gulden ingevoerd.

Dat is 6 procent meer dan in die maand vorig jaar. De uitvoer is met 5 procent gestegen tot 32 miljard gulden. De invoer steeg in het eerste kwartaal van dit jaar nog met 15 procent en de uitvoer met 12 procent. Het handelsoverschot over de eerste vijf maanden van dit jaar bedraagt 11 miljard gulden. De handel met landen buiten de Europese Unie blijkt fors terug te lopen. De Nederlandse uitvoer van goederen naar Oost-Azië neemt nog steeds verder af. Dat komt mede door de economische ontwikkeling in Japan. (ANP)