Tekst waarschuwingen voor bom Omagh

De transcripties van de waarschuwingen door de Real IRA voor de bom in Omagh, die om 15.10 uur 400 meter van het gerechtsgebouw ontplofte, zijn gisteren vrijgegeven.

Om 14.32 uur belde iemand met Ulster Television (UTV) met de mededeling: “There's a bomb. Courthouse. Omagh. Main Street. 500 lbs. Explosion. 30 minutes.” (Er is een bom. Gerechtsgebouw. Omagh. Hoofdstraat. 220 kg. explosie, 30 minuten)

Een minuut later volgde een tweede telefoontje aan UTV: “Bomb. Omagh town. 15 minutes.”

Weer een minuut later kwam er een telefoontje binnen bij het kantoor van de Samaritans, een liefdadigheidsinstelling, in het stadje Coloraine in het noorden van Noord-Ierland: “Am I through to Omagh? This is a bomb warning. It's going off in 30 minutes” (Ben ik verbonden met Omagh? Dit is een bommelding. Hij gaat af over 30 minuten). Van de rest van de tekst bestaat geen exacte transcriptie. Volgens de beller zou dat bom zo'n 200 meter van het gerechtsgebouw liggen.