Heerenveen op termijn naar effectenbeurs

Voetbalclub SC Heerenveen heeft haar rechtsvorm veranderd van een stichting in een naamloze vennootschap. De aanpassing verheldert de organisatiestructuur, heeft fiscale voordelen en maakt de weg naar de effectenbeurs vrij. Directeur R. van der Velde van de Friese eredivisionist beklemtoont dat de club nu nog niet naar de beurs wil. “Als we vinden dat de tijd rijp is, is het makkelijk dat de juiste structuur er al ligt.”

Heerenveen zou de tweede voetbalclub met een beursnotering zijn. Dit voorjaar ging Ajax al naar de beurs.

Het voetbalbedrijf en het stadion zullen als twee werkmaatschappijen onder de houdstermaatschappij hangen. Net als Ajax heeft Heerenveen zijn KNVB-licentie ondergebracht in een stichting die eveneens de aandelen van de club beheert.

Behalve Heerenveen hebben ook PSV en Vitesse plannen om naar de beurs te gaan.