Benazir Bhutto in staat van beschuldiging

GENÈVE, 19 AUG. Een Zwitserse onderzoeksrechter heeft bij de regering in Bern een verzoek ingediend om de voormalige Pakistaanse premier Benazir Bhutto in staat van beschuldiging te stellen wegens het witwassen van geld.

Volgens de onderzoeksrechter moeten de juridische procedures verder in Pakistan worden afgewikkeld “omdat onze informatie is dat mevrouw Bhutto Pakistan niet mag verlaten”. De huidige Pakistaanse regering beschuldigt Bhutto, die nu de oppositie leidt, er van miljoenen dollars het land uitgesmokkeld te hebben. Bhutto zelf ontkent de aantijgingen en doet deze af als een poging om haar familie in diskrediet te brengen. Vorig jaar oktober blokkeerden de Zwitserse autoriteiten op verzoek van bankrekeningen van Bhutto, haar echtgenote en haar moeder. (Reuters)