Artsen erkennen toedienen doping in Oost-Duitsland

BERLIJN, 19 AUG. Twee artsen van Berlin TSC hebben bij een dopingproces in Berlijn toegegeven jonge zwemsters verboden middelen te hebben gegeven. De doktoren staan samen met drie trainers terecht wegens het toebrengen van lichamelijk letsel aan minderjarigen in de periode 1975-'89.

Zeven zwemsters hebben een aanklacht ingediend. Dokter Rösler verontschuldigde zich voor het begin van het verhoor tegenover de zwemsters. “Ik had het als arts vandaag nooit zo gedaan.” Dokter Ulrich Sünder en Rösler bekenden dat zij destijds sportsters tabletten met verboden midddelen en testosteron via injecties hebben toegediend.

Twee medewerkers van de Franse wielerploeg Cofidis zijn gisteren door de Franse douane en justitie verhoord naar aanleiding van de inbeslagname van medicamenten op 9 augustus. De middelen werden gevonden bij een controle van een vrachtwagen na terugkeer van de wereldbekerwedstrijd in San Sebastian. (SID/AFP)