Meisje van vijf jaar verdrinkt bij zwemles

NAARDEN, 18 AUG. Een vijfjarig meisje is gisteren tijdens een zwemles in zwembad De Lunet in Naarden onder het toeziend oog van drie gediplomeerde badmeesters verdronken. De politie van Naarden heeft een onderzoek ingesteld.

De vijfjarige Milou uit Muiderberg had gisterochtend samen met twintig andere kinderen zwemles in het instructiebad van De Lunet. Tegen kwart voor tien werd ontdekt dat het meisje op de bodem van het bad lag. Ze werd opgedoken door een van de drie aanwezige badmeesters. Na reanimatie-pogingen is ze naar het AMC in Amsterdam gebracht. Toen ze daar aankwam, bleek ze te zijn overleden.

Volgens F. van de Konijnenburg, manager van het zwembad, moet het meisje in een fractie van een seconde aan de aandacht van de badmeesters zijn ontsnapt. “Wat er precies is gebeurd, weten we niet”, aldus de manager. Van de Konijnenburg noemt de dood van het meisje “heel dramatisch”. “Dit is het ergste wat een badmeester kan overkomen.”

In overleg met de ouders van de andere kinderen is besloten dat de zwemlessen in De Lunet gewoon doorgang zullen vinden.

Vorig jaar overleed een zevenjarig meisje in Tilburg een week nadat ze bewusteloos uit het zwembad de Stappegoor was gehaald. Ook daar waren begeleiders aanwezig. In 1996 verdronk een vijfjarig meisje in het Rotterdamse zwembad Tropicana.