De Bruin niet op tv

ROTTERDAM, 18 AUG. De NOS heeft besloten Erik de Bruin voorlopig niet in te zetten als televisiecommentator. De omroep vindt dat de geloofwaardigheid van de oud-discuswerper heeft te lijden onder de dopingaffaire rond zijn vrouw Michelle Smith. De Bruin zou voor de NOS de Europese kampioenschappen atletiek in Boedapest verslaan.

“Als trainer van Smith is hij nauw betrokken bij deze affaire”, aldus een woordvoerder van de NOS. De Ierse zwemster werd vorige week door de internationale zwembond FINA voor vier jaar geschorst wegens manipulatie met een dopingtest. Ze is tegen de schorsing in beroep gegaan. De Bruin heeft zelf ook een dopingverleden. In 1993 schorste de Internationale Atletiekfederatie De Bruin voor vier jaar. Als zijn echtgenote in hoger beroep wordt vrijgesproken, is De Bruin weer welkom bij de NOS.