CJP Podiumprijs naar NDT II

AMSTERDAM, 18 AUG. Het jongerengezelschap van het Nederlands Danstheater, NDT II, krijgt de Podiumprijs van de Stichting Cultureel Jongeren Paspoort (CJP). Een jury van zeven CJP-houders, in leeftijd variërend van 15 tot 25 jaar, heeft de prijs toegekend voor het programma Meesterlijke Choreografieën, een drieluik van Patrick Delcroix, Hans van Manen en Paul Lightfoot.

De CJP Podiumprijs gaat jaarlijks naar een persoon of groep die een voor jongeren belangrijke prestatie heeft geleverd op het gebied van de podiumkunsten. Eerdere winnaars waren onder anderen Ramses Shaffy, Anne Teresa de Keersmaker, Jules Deelder, Herman Finkers en het duo Waardenberg en De Jong.Staatssecretaris van Cultuur Van der Ploeg reikt de prijs op 29 augustus uit tijdens de Uitmarkt in Amsterdam. (ANP)