Begemann stelt nieuwe directie aan bij Tulip

ROTTERDAM, 18 AUG. Computerfabrikant Tulip heeft een nieuwe bestuursvoorzitter. H. van Helden zal bij Tulip, dat eerder dit jaar in surseance van betaling verkeerde, met onmiddellijke ingang de leiding overnemen.

De nieuwe directeur heeft ruim twintig jaar ervaring in de automatiseringsbranche, waarvan zeven jaar als directeur bij Getronics. Naast bestuursvoorzitter Van Helden bestaat de directie van Tulip nu uit J. Stallinga en H. Nederveen. De oude directie (oprichter en directeur F. Hetzenauer en mededirecteur R. Romein) heeft het veld moeten ruimen.

Het dreigende faillissement van Tulip werd eerder dit jaar afgewend door de overname van de sukkelende Bossche fabriek door de industriële participatiemaatschappij Begemann. Begemann slaagde erin een regeling te treffen met de schuldeisers, waarna de surseance per 1 augustus werd opgeheven. De nieuwe fabriek van Tulip in Den Bosch is verkocht aan het Amerikaanse Ingram Micro.