'Voldoende werk voor Fokkerianen'

ROTTERDAM, 17 AUG. De 28 voormalige werknemers van Fokker die nu bij Boeing in Seattle werken, hoeven niet bang te zijn dat ze zonder werk komen te zitten. Ze kunnen direct aan de slag bij verschillende Nederlandse, Franse en Duitse luchtvaartbedrijven. Dat zegt hun werkgever, Randstad Polytechniek Internationaal, die de Nederlanders na het faillissement van Fokker aan Boeing in de VS heeft gedetacheerd.

De ex-Fokkerwerknemers werden eind vorige week opgeschrikt door het nieuws dat Boeing van plan is hun contracten op te zeggen. De Amerikaanse vliegtuigbouwer gaat 18.000 à 28.000 van de 238.000 werknemers wegsaneren, waaronder al het 'losse' personeel, zoals de Randstad-contractanten.

Volgens directeur C. Goos van Randstad Polytechniek Internationaal, het op Schiphol gevestigde detacheringsbureau dat zich uitsluitend richt op de lucht- en ruimtevaartsector, is er voor de Nederlanders die bij Boeing werken geen enkele reden werkloos te worden. “Wij hebben nog zo'n 100 moeilijk vervulbare vacatures openstaan, waar we hier in Europa geen mensen voor kunnen vinden.”