Voetbal Engeland

Op de openingsdag van de Engelse competitie stelden de favoriete clubs teleur. Manchester United speelde op Old Trafford met 2-2 gelijk tegen Leicester City. De Engelse international Beckham bezorgde de thuisclub vlak voor tijd een punt. De Nederlandse international Stam beleefde een teleurstellend debuut in Manchester. Hij moest in de rust uitvallen met een liesblessure.

Chelsea verloor zijn eerste competitieduel bij Coventry City. Het vreemdelingenlegioen van Chelsea - er stond negen buitenlanders in het veld - stond al na een kwartier met 2-0 achter. Huckerby en Dublin passeerden de Nederlandse doelman De Goey van Chelsea. Verder dan een tegentreffer van de Uruguayaan Poyet kwam de miljoenenclub uit Londen niet. Bij Sheffield Wednesday-West Ham (0-1) maakte de Nederlander Jonk een onwennige start voor de thuisclub. Wright debuteerde met een doelpunt voor West Ham.

In de Schotse competitie beleefde de Nederlandse trainer Advocaat een goed begin met Glasgow Rangers. In het thuisduel tegen Motherwell maakte de Duitser Albertz uit een strafschop vlak voor tijd de winnende treffer (2-1). Stadgenoot Celtic verloor met 3-2 van Aberdeen. De titelhouder kwam op een 3-0 achterstand, mede door een eigen doelpunt van de Nederlander Blinker. De Zweed Larsson maakte in de slotfase nog twee tegentreffers.