Uitbreiding van 'Tate' uitgesteld

ROTTERDAM, 17 AUG. De Tate Gallery in Londen heeft een opvallende uitbreiding voorlopig geannuleerd. Het gaat om een paar reusachtige olietanks, vlakbij de nieuwe Bankside-dependance van het museum, die bestemd zouden worden voor tentoonstellingen, een museumwinkel en ontvangsthal.

Eerst wil men de transformatie van het Bankside Power Station, een voormalige elektriciteitscentrale, die aan de Thames, recht tegenover St. Paul's Cathedral ligt, tot een goed einde brengen. Dit nieuwe deel van de Tate, bestemd voor de moderne kunst, gaat ruim vierhonderd miljoen gulden kosten. Met de verbouwing van de olietanks was nog eens zeventig miljoen gulden gemoeid. De nieuwe Bankside-directeur, de Deen Lars Nittve, heeft ook de bouw van een 'observatorium-ruimte' en een restaurant, beide gepland op het hoogste punt van de oude elektriciteitscentrale, voor onbepaalde tijd uitgesteld.