Selectie; Televisie

ACTUALITEITEN

Netwerk. Verslag van de video-verklaring van president Clinton over zijn vermeende seksuele relatie met Monica Lewinsky. Verder aandacht voor de viering van de Onafhankelijkheidsdag in Indonesië en een gesprek met de Indonesische ambassadeur in Nederland. Ned.1, 20.23-20.55u.

Nova. Eveneens aandacht voor de verklaring van president Clinton. Verder vertellen enkele deelnemers aan Dutchbat in het voormalige Joegoslavië over de gebeurtenissen en omstandigheden in Srebrenica. Ned.3, 22.33-23.05u.

DOCUMENTAIRES

Liefde en verval: Bevallige vormen. Finse documentaire. Zie TV-vooraf. Ned.3, 20.28-21.24u.

Watchdog healthcheck. Magazine over gezondheid met vanavond o.a. de voor- en nadelen van het toevoegen van fluoride aan het drinkwater, hoe een nieuw dieet het leven van drie mensen veranderde en hoe men om moet gaan met paniekaanvallen. BBC1, 20.30-21.00u.

The day that changed my life. Portretten van mensen die een belangrijke verandering in hun leven hebben meegemaakt. Nick Charles begon op 17-jarige leeftijd te drinken, werd alcoholist en kwam uiteindelijk van zijn verslaving af. BBC2, 20.30-21.00u.

Kwesties. Lang voordat de succesvolle film The full monty uitkwam, traden er in Engeland al mannelijke stripgroepen op. Een van hen is Centaur, een groepje dat bestaat uit vier doodgewone 'lads', allen getrouwd of braaf samenwonend. Met plezier gaan ze avond aan avond uit de kleren om zich door de gretige dameshanden te laten betasten. Belg.2, 21.20-22.15u.

The aristocracy. Slot van een serie herhalingen over de Britse adel gedurende de afgelopen 120 jaar. In de periode van de jaren '70 tot heden spelen veel aristocraten een belangrijke rol in de wereld van het toerisme en bij het behoud van het Britse cultuurgoed. BBC2, 22.30-23.20u.

Diana - her life. Eerste deel van een tweedelige Engelse documentaire over het leven van wijlen prinses Diana waarin vrienden en adviseurs aan het woord komen. Een van deze intimi spreekt over het complexe karakter van de The Princess of Wales en over het feit dat haar persoonlijkheid groeide in de loop der jaren. RTL5, 23.05-0.05u.

Tania La Guerrillera. Herhaling van een portret van Tamara Bunke, die in 1937 in Argentinië als dochter van Duitse communisten ter wereld kwam. Ze groeide op in Oost-Duitsland en werd tolk. Als politiek geëngageerde vrouw voelde ze zich geroepen om in Cuba met de rebellen mee te vechten. Daarna kreeg ze de opdracht om in Bolivia als Tania La Guerrillera een guerillabeweging op te zetten. Duitsl.2, 0.15-1.45u.

Stern- und andere Stunden. Documentaire over de Duitse atletiek in de afgelopen 25 jaar. Duitsl.2, 1.45-2.15u.

AMUSEMENT

De reistafel - koken op bali. Chef-kok Lonny Gerungan maakt in deze nieuwe serie uitzendingen gebruik van authentieke receptuur van zijn voorouders. De gerechten in deze uitzending zijn gebakken vis met rauwe sambal en inktvis met pittige kokosmelk-saus. Ned.2, 19.02-19.30u.

MUZIEK

Frank Sinatra, de gouden jaren. Portret uit 1996 van de Franse regisseur Claude Ventura over Frank Sinatra in de jaren 1943 tot 1965. The Voice was beroemd om onder meer zijn romantische manier van zingen, zijn relaties met de mafia en grote spectaculaire shows. Aansluitend opnamen van de nummers My Way, The Lady is a Tramp en Angel Eyes tijdens het eerste afscheidsconcert op 13 juni 1971 in Los Angeles. Ned.3, 19.28-20.28u.

KUNST

Summer dance: Checkmate. Dansprogramma met het ballet Checkmate, uitgevoerd door het Sadler's Wells ballet in 1981. BBC2, 0.15-1.00u.

FILM

Party Line (William Webb, 1988, VS). Onzinnige thriller over psychopaat die 06-lijn begint om slachtoffers voor zijn gruwelijke moordzucht te vinden. RTL5, 20.30-22.10u., onderbroken door reclame.

L.A. Story (Mick Jackson, 1991, VS). Melige komedie met Steve Martin (was ook verantwoordelijk voor het scenario) over weerman die er de kantjes vanaf loopt. Aardige scènes over het leven van de wannabee's in Los Angeles. SBS6, 20.30-22.10u., onderbroken door reclame.

Any Which Way You Can (Buddy van Horn, 1980, VS). Komische vechtfilm was vervolg op Every Which Way But Loose, met een knokgrage Clint Eastwood in een verrassend grappige rol. Veronica, 20.30-22.35u., onderbroken door reclame.

. Tin Men (Barry Levinson, 1987, VS). Absurde, soms wat al te geëxalteerde komedie met Danny De Vito en Richard Dreyfuss als twee oplichters annex handelsreizigers die er plezier in scheppen hun klanten op te lichten en elkaar het leven zuur te maken. Jammer genoeg komen ze aan het einde van de film tot inkeer. Belg.1, 21.40-22.34u.

Gazon maudit (Josiane Balasko, 1995, Frankrijk). Clichématige sekskomedie werd in Frankrijk onderscheiden met César en was in eigen land groot succes. Overspel en lesbische uitstapjes verzanden echter al snel in landerigheid. Duitsl.2, 22.15-0.00u., nagesynchroniseerd.

. Les choses de la vie (Claude Sautet, 1969, Frankrijk/Italië). Zie Film-vooraf. Ned.3, 22.58-0.29u.

The Russians are Coming, the Russians are Coming (Norman Jewison, 1966, VS). In de jaren zestig succesvolle Koude Oorlog-komedie over Russische onderzeeër die voor de Amerikaanse kust aan de grond loopt. Duitsl.1, 0.40-2.40u., nagesynchroniseerd.

Heartbreakers (Jerzy Domaradzki, 1990, Australië). Idealistische sportleraar weet het leven van volwassenen met het syndroom van Down weer de moeite waard te maken. BBC1, 1.25-3.00u.