Rafter verslaat Sampras in VS

DEN HAAG, 17 AUG. De Australische tennisser Patrick Rafter heeft het toernooi van Cincinnati in de Verenigde Staten gewonnen. Hij versloeg in de finale de Amerikaan Pete Sampras in drie sets: 1-6, 7-6 en 6-4. Door de nederlaag van Sampras blijft de Chileen Marcelo Rios nummer een op de wereldranglijst. Volgende week kan Sampras alsnog de koppositie overnemen, als hij het toernooi van New Haven op zijn naam schrijft. Rios speelt daar niet mee.

De Amerikaanse Lindsay Davenport heeft het tennistoernooi van Manhattan Beach bij Los Angeles gewonnen. Ze versloeg in de finale de Zwitserse Martina Hingis in drie sets: 4-6, 6-4 en 6-3. Hingis had in de kwartfinale de Amerikaanse Serena Williams verslagen. In de halve eindstrijd was Hingis te sterk voor de Spaanse Arantxa Sanchez Vicario. In de finale bleek de Zwitserse te veel krachten te hebben verspeeld. Voor Davenport was het de derde toernooiwinst op rij. (Reuters, ANP)