Nicky werd vermoedelijk ontvoerd

HEIBLOEM, 17 AUG. De politie de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem onderzoekt, vermoedt dat de jongen vorige week uit het jeugdkamp op de Brunsumse hei is ontvoerd.

Het Limburgse dorpje Heibloem heeft afgelopen zaterdag massaal afscheid genomen Nicky. De jongen, die met leeftijdgenootjes op een jeugdkamp was, werd vorige week dinsdag dood gevonden op de Brunssumse heide.

De afscheidsplechtigheid had plaats op het terrein van de plaatselijke voetbalvereniging Victoria. Ongeveer zeshonderd mensen volgden de plechtigheid rondom de middencirkel van het voetbalveld. Daarna vertrok de stoet naar de begraafplaats van Heibloem.

Het jongetje werd vorige week maandag vanaf zes uur in de morgen vermist. Hij zou de tent, waarin hij sliep met vier leeftijdgenootjes, blootsvoets hebben verlaten. Een dag later werd hij dood gevonden op anderhalve kilometer van het kamp.

Niet bekend

De politie gaat ervan uit dat de jongen door een misdrijf om het leven is gekomen. Aanvankelijk werd gedacht dat Nicky zelf uit het kamp was weggelopen, maar mede omdat de schoenen van het jongetje in de tent zijn gevonden ligt het volgens de politie meer voor de hand dat de jongen is meegenomen. De verhoren van de vijftien begeleiders en de andere kinderen die op het kamp aanwezig waren, hebben volgens de politie verder nog geen bruikbare aanwijzingen opgeleverd.