MoTip volgend jaar naar effectenbeurs

MoTip Group uit Lelystad, actief in de productie en distributie van verven, lakken en onderhoudsmiddelen, wil volgend jaar een notering krijgen aan de officiële markt van de effectenbeurs. Eerdere plannen een notering te krijgen aan de NMAX, de beurs voor jonge snelgroeiende bedrijven, zijn daarmee van de baan.

MoTip maakte zijn beursaspiraties bekend bij de publicatie van het jaarverslag 1997. Aanvankelijk wilde MoTip eind vorig jaar al een notering aan de NMAX realiseren. De overname van branchegenoot Dutch Paint & Chemical Company, waardoor de omvang van het bedrijf verdubbelde, noopte echter tot uitstel van de beursgang.

In 1997 is de nettowinst van MoTip gestegen tot 5,6 miljoen gulden. Dat betekent een stijging met 27 procent. De omzet steeg ten opzichte van 1996 met 18 procent tot 91,1 miljoen gulden. De omzetstijging kwam vooral door de export van aerosolproducten en autolakken. MoTip is een sterk internationaal opererende onderneming. Van de totale omzet werd niet meer dan 18,6 miljoen gulden in het binnenland behaald.