Kansloze nederlaag Schalke bij Gladbach

ROTTERDAM, 17 AUG. Schalke 04 is de nieuwe voetbalcompetitie in Duitsland zwak begonnen. De ploeg van de Nederlandse trainers Stevens en Achterberg verloor zaterdag met 3-0 bij Borussia Mönchengladbach. Bij Schalke stonden de Nederlanders Van Hoogdalem en De Kock in het basiselftal. Hun landgenoten Mulder en Eykelkamp mochten invallen bij een 2-0 achterstand. De Oostenrijker Polster, de Zweed Pettersson en de Duitser Hagner scoorden voor Gladbach.

Titelhouder Kaiserslautern behaalde een moeizame 2-1 zege 1860 München, de nieuwe club van de Nederlander Vanenburg. Bayern München dankte de 1-0 overwinning bij Wolfsburg aan een treffer van de Braziliaan Elber. Bayer Leverkusen won met 3-1 van Hansa Rostock. De Nederlander Meijer begon als bankzitter bij Leverkusen.