Financieringlasten drukken winst Welna

De rentelasten als gevolg van twee overnames drukken de winstgroei van kunststoffenproducent Welna. De omzet groeide dankzij de consolidatie van twee gekochte bedrijven naar 83,9 miljoen gulden. Een stijging van 39 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van 1997.

De nettowinst groeide in de vergelijkbare periode met 19 procent naar 3,5 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat steeg 17 procent. Hij stelt dat een kwart van de omzetstijging bereikt is door autonome groei. Alle bedrijfsonderdelen droegen bij aan de winst. Welna verwacht dat nettowinst en bedrijfsresultaat zich in lijn met de eerste zes maanden zullen ontwikkelen.

Het bedrijf zag af van een overname in de Verenigde Staten. Welna kreeg niet genoeg garanties op lopende projecten.

Welna-topman Kroes vond dat zijn bedrijf te veel risico zou nemen als hij de overname zonder die garanties zou doorzetten. Het zou gaan om de grootste overname uit de Welna-geschiedenis.