Doden in India bij twee aanslagen

GUWAHATI, 17 AUG. In het noordoosten van India zijn zaterdag bij aanslagen in totaal 15 mensen om het leven gekomen. In de deelstaat Tripura werden vijf mensen vermoord bij een aanslag op een bus. Volgens het hoofd van de politie in Tripura is de aanslag het werk van het Nationale Bevrijdingsfront van Tripura.

Tijdens een overval op het dorp Milanpur in de deelstaat Assam kwamen volgens de politie acht guerrillastrijders om het leven. In de zeven deelstaten in het noordoosten van India leven ongeveer 200 verschillende etnische groepen. In het gebied zijn sinds de onafhankelijkheid van India meerdere seperatistische bewegingen actief. Vijf daarvan hadden opgeroepen de afgelopen zaterdag gehouden viering van India's onafhankelijkheid te boycotten. (Reuters)