Asielzoeker steekt Nigeriaan (30) dood

STEENWIJK, 17 AUG. Een 30-jarige Nigeriaan is kort na middernacht in het asielzoekerscentrum Croevinge in Steenwijkerwold doodgestoken door een 40-jarige asielzoeker uit Sierra Leone.

De Nigeriaan woonde tot juni dit jaar in het asielzoekerscentrum, sindsdien verbleef hij illegaal in Amsterdam. Gisteravond was hij op bezoek in Steenwijkerwold, onder meer om zijn televisie op te halen. De man uit Sierra Leone, die al een half jaar in het centrum verblijft, had inmiddels de kamer van de Nigeriaan betrokken en wilde de televisie niet kwijt.

Volgens de directeur van het centrum, H. Woudstra, viel er “eigenlijk geen onvertogen woord”. Woudstra: “Er was alleen wat onenigheid over die televisie, en toen werd de man uit Nigeria plots in zijn borst gestoken. De dader liep naar beneden, met het mes nog in zijn hand, en zei dat hij de Nigeriaan had neergestoken.” De kamergenoot van de dader was getuige van de steekpartij en is door de politie gehoord. De man uit Sierra Leone zit in voorlopige hechtenis en heeft bekend.