Website

Veel websites beroepen zich op volledigheid. Dat kunnen zij meestal niet waarmaken. De Internet Movie Database beroept zich daar niet op, maar zou dat, als een van de weinigen, wél mogen doen. Deze oorspronkelijk Engelse site - er is nu ook een Italiaanse versie - is een onuitputtelijk naslagwerk voor filmliefhebbers. Er kan gezocht worden op diverse categorieën en er zijn profielen te vinden van zowel acteurs en regisseurs, als van mensen van de crew: de grimeurs, stuntcoördinatoren, etc.

Bijvoorbeeld: vanavond zendt SBS6 de film Betrayal of the Dove uit. De database kent de film (natuurlijk). O.R. Nurse #2 wordt gespeeld door een actrice die Laura Bastianelli heet. Met een klik op haar naam verschijnt de lijst met films waarin zij nog meer speelde (o.a. Chaplin).

Het is interessanter om op een grote ster te zoeken. Vaak is er dan ook een beknopte biografie aanwezig en kan er doorgezocht worden naar plaatjes, posters, recensies op andere sites en geluidsfragmenten. Verder is het mogelijk om op de geboortedatum van een acteur te klikken en te kijken wie er nog meer op dezelfde dag jarig zijn. Ray Liotta, Brad Pitt, Keith Richards en Steven Spielberg blijken allen op 18 december geboren.

De hele site bestaat uit tekst, op enkele icoontjes na. Opdrachten worden dus snel uitgevoerd, maar het ziet er zonder foto's wel wat kaal uit. (www.imdb.com)