Verdachten van moord op meisje opgepakt

CAPELLE A/D IJSSEL, 15 AUG. De politie heeft gistermorgen twee verdachten aangehouden in de zaak van het ontvoerde en vermoorde 4-jarige meisje Whitley van Gelder uit Capelle aan den IJssel. Volgens de politie zijn de verdachten twee broers.

De twee zijn leden van een gezin dat sinds kort in het flatgebouw woont waaruit het meisje is ontvoerd.

Het kind verdween vorige week woensdagnacht uit de ouderlijke woning aan de Schermerhoek. Op dat moment waren de moeder van het kind en haar vriend even niet in het huis aanwezig. De ontvoerders lieten een kind van anderhalf jaar dat ook in de woning was, ongemoeid.

Buren die glasgerinkel, gestommel en voetstappen hoorden. Toen ze gingen kijken ontdekten ze dat de ruit van de toegangsdeur van de woning was ingeslagen. Ze waarschuwden de politie. Een zoekactie leverde vervolgens geen resultaat op. De volgende ochtend werd het stoffelijk overschot van het 4-jarig meisje door een wandelaarster in een sloot in het nabijgelegen recreatiegebied Hitlandbos in Nieuwerkerk aan den IJssel gevonden.

De politie is de twee broers op het spoor gekomen naar aanleiding van onderzoek bij de woning van het vermoorde meisje. Ook verklaringen van getuigen zouden in de richting van de broers hebben gewezen.

Direct na de aanhouding van de broers is onder leiding van een rechter-commissaris huiszoeking verricht in de woning van het gezin van de broers.

Niet bekend

Nog steeds is nog niet honderd procent zeker hoe het kind om het leven is gebracht. Weefselonderzoek door het gerechtelijk laboratorium moet hierover uitsluitsel geven. (ANP)