Selectie; Radio

De andere wereld van zondagmorgen. Gesprek met Leo Kortekaas die afgelopen zondag terugkwam uit Goma (Congo) waar hem het werken voor de Stichting Oecumenische Hulp praktisch onmogelijk werd gemaakt. Radio 1, 7.07-8.00u.

Vroege vogels. O.a. over het kweken van planten met een milieukeur en de uitbreiding van het Nationaal Park De Hamert in Noord-Limburg. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. In het tweede deel van een serie over schrijvers van streekromans staat Antoon Coolen centraal. Hij was zijn leven lang gefascineerd door het landschap van zijn jeugd, de Brabantse Peel. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. Oud-staatssecretaris van Defensie Jan van Houwelingen praat o.a. over de opnieuw opgelaaide discussie over de activiteiten van Dutchbat in Srebrenica en de toekomst van Schiphol. Radio 1, 13.30-14.00u.

Dossier: Ronald Akkerman. Hoorspel van toneelschrijfster Suzanne van Lohuizen over de ziektegeschiedenis van de 34-jarige homoseksueel Ronald die aan aids doodgaat en zijn moeizame verhouding tot verpleegkundige Judith. Het hoorspel wordt gespeeld oor Leny Breederveld en Peter Paul Muller. Radio 4, 18.00-19.00u.

Volgspot. Filmmaker Theo van Gogh praat over zijn nieuwe speelfilm De Pijnbank die op 10 september in première gaat. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Boven het dal. Eliaan Schoonman adviseert bedrijven en overheid over het omgaan met de 'publieke opinie' die volgens haar altijd ongelijk heeft. Zij vertelt ook over haar twee zoontjes die autistisch zijn. Maandag, Radio 5, 16.02-17.00u.

Ophef en vertier. Interviews met de schrijver Henk Romijn Meijer en beeldend kunstenaar Marte Röling. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.