Rotterdam sluit disco's

ROTTERDAM, 15 AUG. Op last van loco-burgemeester Simons moeten twee grote horecazaken in Rotterdam sluiten. Het gaat om De Danssalon aan de Maasboulevard en discotheek Tangier aan de Katshoek. De aanleiding voor de sluitingen zijn incidenten met vuurwapens.

De Danssalon moet met onmiddellijke ingang drie maanden de deuren dichthouden. Simons heeft dat besloten op grond van politierapporten over een schietpartij in mei voor de deur van de zaak. Een portier schoot toen op enkele mannen die verhaal kwamen halen na een ruzie.

De identiteit van de schietende portier is nooit achterhaald door de weigering van de exploitant zijn naam bekend te maken. Dat neemt de gemeente hem zeer kwalijk. Ook wordt het de vergunninghouder ernstig aangerekend dat bij verhuur aan derden onvoldoende op wapens werd gecontroleerd.

De bar/discotheek Tangier moet een jaar dicht. De exploitatievergunning wordt ingetrokken. Volgens de politie liepen de exploitant en zijn familieleden regelmatig met vuurwapens rond in de discotheek. Bij een schietpartij viel onlangs een dode en werd één persoon gewond. (ANP)