Ring verwacht vierde kwartaal break-even

Automatiseerder Ring heeft in het eerste halfjaar een nettoverlies geleden van 4,5 miljoen gulden, tegenover 6 miljoen gulden negatief over heel vorig jaar. De omzet kwam uit op 2,3 miljoen gulden, iets hoger dan de 2,1 miljoen gulden van 1997. De aan de babybeurs NMAX genoteerde jongeling verwacht voor het vierde kwartaal voor het eerst quitte te spelen.

Het bedrijfsresultaat bedroeg minus 4,4 miljoen gulden. Dat was bijna 6 miljoen negatief over heel 1997. Ring vergelijkt de halfjaarcijfers met het hele vorige jaar omdat de cijfers over de eerste zes maanden van 1997 relatief lage uitkomsten zouden laten zien. Dat komt doordat omzetten binnen de software-industrie, en dus ook bij de onderneming, substantieel toenemen tegen het einde van het financiële jaar, aldus de automatiseerder. “In de IT-branche is het de trend dat bedrijven in de eerste twee kwartalen verzamelen en in de laatste twee oogsten”, zegt financieel directeur J. Bruggeman.

Vlak voor de beursintroductie op 22 juni voorspelde algemeen directeur J. Bruggeman dit jaar 15 miljoen gulden om te zetten. Dat betekent dat Ring er in de tweede helft nog zo'n 12,7 miljoen bij moet sprokkelen. Volgens Aalders geldt die verwachting nog steeds. “Maar het komt niet makkelijk naar ons toe”, aldus de financiële man. De omzetverwachting van Rabo Securities, dat de beursgang begeleidde, is met 13,7 miljoen gulden overigens iets voorzichtiger.

Ring maakt software waardoor het mogelijk is via de computer te telefoneren, faxen, e-mailen en te videovergaderen. Bij het bedrijf werken 54 mensen. Het aandeel Ring!Rosa had een introductieprijs van 18 gulden. Op 30 juni sloot het op 40 gulden.