Rechts Frankrijk ruziet over FN

PARIJS, 15 AUG. Een van de leidende centrum-rechtse politici in Frankrijk, Gilles de Robien, is uit de liberale partij gestapt uit onvrede met het beleid van zijn partij tegenover het extreem-rechtse Front National (FN) van Jean-Marie Le pen. De Robien is boos over het toetreden van Jacques Blanc tot het parlement namens de liberalen. Blanc werd eerder uit de UDF gezet (een samenwerkingsverband van liberale, gematigd rechtse en christen-democartische partijen), nadat hij zich in de regio Languedoc-Roussillon tot voorzitter van het regiobestuur had laten benoemen met steun van het FN. Een maand na de regionale verkiezingen viel de UDF uiteen toen een meerderheid van de partij samenwerking met het FN afwees. De Robien zal toetreden tot wat er over is gebleven van de UDF. (Reuters)