'Partij van Hun Sen koopt steun'

PHNOM PENH, 15 AUG. De oppositie in Cambodja beschuldigt de partij van Hun Sen, die de verkiezingen van vorige maand heeft gewonnen, ervan stemmen te kopen om een werkbare meerderheid te krijgen in het parlement. De definitieve uitslag van de verkiezingen is nog steeds niet bekend. Hun Sen, leider van de Cambodjaanse Volkspartij, heeft waarschijnlijk 64 van de 122 zetels gewonnen, maar dat is onvoldoende voor de tweederde meerderheid die Hun Sen nodig heeft om zijn nieuwe regering te installeren. De partij van oud-premier prins Norodom Ranariddh behaalde waarschijnlijk 43 zetels, die van Sam Rainsy, oud-minister van Financiën, staat op 15 zetels. Een nieuw gekozen parlementslid van Rainsy's partij verklaarde gisteren dat iemand van de Volkspartij hem een huis, een auto, geld en andere beloningen in het vooruitzicht stelde, als hij zou overlopen naar de Volkspartij. Ook zouden partijleden van Hun Sen dreigementen hebben geuit tegen degenen die niet wilden meewerken. Hun Sen ontkent alle beschuldigingen. (Reuters)