Marko Koers niet naar EK atletiek

NIJMEGEN, 15 AUG. Marko Koers doet niet mee aan de EK atletiek, volgende week in Boedapest. De 25-jarige atleet vindt dat hij onvoldoende wedstrijdritme heeft om te presteren. Koers zou uitkomen op de 800 meter. Hij liep in mei een blessure aan de linkervoet op en kon pas eind juli weer aan wedstrijden meedoen. Koers liep de afgelopen weken in vijf internationale meetings, maar eindigde telkens achterin. Zijn tijden waren ook niet van het niveau dat hij vorige jaren haalde. Daarom besloot hij gisteren van EK-deelname af te zien. Koers werd tijdens de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 zevende op de 1.500 meter. Vorig jaar tijdens de WK in Athene werd hij zesde op de 800 meter.

“Het heeft weinig zin te gaan”, constateerde zijn trainer Joosten. “Marko is daarvoor te goed. Hij wil als volwaardig atleet kunnen lopen. De afgelopen weken was hij al blij als hij kon meekomen. Marko geeft wel aan dat hij steeds meer macht krijgt. Misschien kan hij dit seizoen nog wedstrijden lopen.” (ANP)