Licht onstabiel

De komende dagen stijgt het kwik overdag naar waarden tussen 19 en 26 graden. 's Nachts koelt het af naar 11 tot 16 graden. Overdag is er regelmatig zon, maar vanmiddag en in de periode tussen maandagmiddag en dinsdagochtend is er kans op een enkele bui.

Vanmiddag passeert er vanuit het noordwesten een zwak koufront ons land met wolkenvelden en een enkele bui. Voor het front uit wordt het met een zwakke tot matige zuidwestenwind in Limburg nog 26 graden. Na passage van het front draait de wind naar noordwest en klaart het op. In de aanvoer van frisse lucht koelt het in de namiddag en avond snel af.

Zondag is het zonnig en droog. 's Middags ontstaan stapelwolken en sluierbewolking. Er waait slechts een matige zuidwestenwind en het wordt 22 graden.

Maandag wordt het warmer, met in het zuidoosten opnieuw temperaturen boven de 25 graden en een aantrekkende zuidwestenwind. In de namiddag komt er vanuit het westen bewolking en neemt de kans op een bui weer toe.

Ook op dinsdag is er kans op een bui.

Woensdag en donderdag verlopen door een nieuwe rug van hogedruk droog met flink wat zon. De temperaturen lopen langzaam op naar 20 tot 23 graden.