Kort geding KPN tegen Lycos van de baan

Het Nederlandse telefoonboek keert niet terug op de website van de zoekdienst Lycos. Lycos heeft schriftelijk bevestigd de telefoongegevens die het had gekocht van het Belgische bedrijfje Kapitol niet meer te gebruiken. Daarmee is het kort geding dat KPN tegen Lycos had aangespannen van de baan. Het kort geding tegen Kapitol gaat volgende week gewoon door. KPN beticht de Belgen ervan zijn telefoongegevens illegaal te hebben gekopieerd. Volgens Kapitol zijn de gegevens niet gekopieerd maar overgetikt in China, wat legaal zou zijn.

Alleen als de rechter stelt dat Kapitol zijn zoekdienst voor telefoonnummers mag handhaven, mag Lycos het telefoonboek weer online publiceren. Eerder maakte KPN deze afspraak ook met het Amerikaanse Infospace, dat net als Lycos op zijn website gegevens van Kapitol gebruikte. Het kort geding tegen Infospace werd afgelopen dinsdag ingetrokken.