KLM: geen charters Antillen

AMSTELVEEN, 15 AUG. De KLM ziet er vanaf om met ingang van november twee keer per week chartervluchten naar Bonaire en Curaçao te laten uitvoeren. Voor deze vakantiereizen zouden Martinair-toestellen worden ingezet tegen een tarief van 1000 gulden zonder accommodatie. De Antilliaanse overheid weigert toestemming te geven omdat zij dit tarief te hoog vindt.

Voor Bonaire betekent het staken van de chartervluchten, de zogenoemde Dutch Caribbean Express, dat het vanaf het komend winterseizoen geen rechtstreekse vliegverbindingen meer heeft met Nederland. De KLM gaat onderzoeken of zij vanaf 1 november een van haar Antilliaanse vluchten in plaats van Curaçao, Bonaire als bestemming kan geven.

De Antilliaanse overheid wil de KLM dwingen tot nieuwe charterovereenkomsten. Bovendien is zij in onderhandeling met andere, buitenlandse chartermaatschappijen. Volgens de minister van Verkeer en Vervoer, ir. Maurice Adriaens, misbruikt de KLM haar monopoliepositie. (ANP)